Laserbehandling

E-post: Post@colonklinikken.no        Telefon: 932 37 385

Drammen


LASERBEHANDLING


I dag er det lettere å behandle hudforandringer og gjerne med lite eller ingen smerter. Vi behandler hudforandringer enkelt med laser, altså med lysets bølgelengde og pulskvalitet. Det optimale er at energien rettes spesifikt mot den hudstrukturen som ønskes fjernet. Det er etter hvert utviklet svært mange ulike typer lasere som brukes på forskjellige type hudforandringer.


KARSTRUKTURER I HUDEN

Karstrukturer i huden som er synlige, tynne blodårer i ansiktet (cuprose) eller leggene (spiderveins). Mest egnet er en såkalt pulset fargelaser som avgir lys med bølgelengde 585 nm. Lyset går nesten uhindret gjennom huden til det treffer blodkarene, hvor det blir absorbert av hemoglobinet i de røde blodcellene, og det skjer en intens varmeutvikling. Varigheten av lyspulsen er svært kort, noe som gjør at varmeutviklingen i litengrad sprer seg lenger enn til veggen i blodårene. På denne måten oppstår en selektiv skade av blodårene, uten at vevet rundt karene blir vesentlig skadet. Resultatet er at karene fjernes uten at det blir arr.


RYNKER, ALDERSFORANDRINGER OG ARR

Laserbehandling av denne type forandringer er basert på at øvre del av lærhuden påføres en kortvarig temisk skade, som får huden til å trekkes seg litt sammen. Mest brukte er CO2-lasere.


VORTER, SVULSTER OG ANDRE UTVEKSTER

Vorter, svulster og andre utvekster kan fjernes med laser. Da brukes CO2-lasere (avhengig av pulskvalitet og effekt) kan brukes til å skjære i vev og til å fordampe vev. Fordelen er at destruksjonen kan være meget presis, slik at omkringliggende vev i liten grad skades.


PIGMENTFORANDRINGER

Pigmentforandringer, for eksempel solinduserte pigmentflekker i huden, spesielt fregner og tatoveringer. Prinsippet er at det brukes en type laser som avgir et lys som absorberes av den fargen som skal fjernes. Forskjellige farger i tatoveringen krever lys av forskjellige bølgelengde, og det må derfor ofte brukes flere forskjellige lasere for å fjerne en tatovering. Tatoveringsfargestoffet i huden ligger ligger inni i makrofager, som er celler som fanger opp fremmede stoffer i vevet. Laserlyset absorberes av fargestoffet, og makrofagene ødelegges av varmeutviklingen. Fargestoffet fraktes deretter bort med lymfen.


HÅRFJERNING

Det brukes lasere som avgir lys som absorberes av mørkt pigment i hårene. Energien fører til varmeutvikling i hårsekken, slik at den skades. Aktuelle lasere er diodelaser og alexandrittlaser, som har best dokumentert effekt. For varig effekt må behandlingen gjentas flere ganger. Det skyldes blant annet at hårsekker som er i hvilefasen, ikke vil påvirkes av behandlingen.

VÅRE LASERBEHANDLINGER


Les mer om ulike typer laserbehandlinger vi tilbyr ved Colonklinikken under Behandling.


Ta gjerne kontakt med oss, dersom du har noen spørsmål om våre behandlingsmetoder eller bestill konsultasjonstime her.


Copyright @ All Rights Reserved